Antidiskrimineringsbyrån Uppsala
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Antidiskrimineringsbyrån Uppsala söker praktikant

5 april, 2022

Antidiskrimineringsbyrån Uppsala söker praktikant hösten 2022!

Antidiskrimineringsbyrån Uppsala är en av 18 lokala antidiskrimineringsverksamheter i Sverige. Vi arbetar med att ge kostnadsfri rådgivning och stöd till personer som har blivit utsatta för eller har frågor om diskriminering. Vi arbetar även förebyggande genom opinionsbildning och utbildning mot diskriminering.

Nu söker vi en praktikant till vårt team!

Dina specifika arbetsuppgifter bestäms utifrån dina intressen och kompetenser samt utifrån verksamhetens behov, men vi tror att du som vill praktisera här vill göra skillnad!

Vi tror att du:

 • har engagemang och kunskap om normkritiska perspektiv, diskriminering och människorättsfrågor
 • är kreativ, prestigelös, kommunikativ och ansvarstagande
 • har kompetens och intresse inom något eller några av följande arbetsområden:
  • kommunikation, sociala medier, hemsida, skrivande, opinionsbildning
  • utbildning, pedagogik, att föreläsa, metodutveckling
  • projektplanering
  • juridik och mänskliga rättigheter

Det är ett plus om du har kunskap och/eller erfarenhet av arbete mot diskriminering kopplat till specifika diskrimineringsgrunder.

Vi är en liten verksamhet med tre anställda och vi hjälper varandra i stort och smått. Dina praktikuppgifter kan därför variera – precis som våra!

Som praktikant får du:

 • erfarenhet av att arbeta i en civilsamhällesorganisation som arbetar brett mot diskriminering genom rådgivning, opinionsbildning och utbildning
 • praktikintyg, arbetslivserfarenhet och referenser att använda i din framtida karriär
 • medverka i olika sammanhang där du kan knyta kontakter inom en rad områden, organisationer och arbetsplatser

Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och helst pågå under 20 veckor. Praktik som arbetsförberedande åtgärd är också möjligt.

Kontoret ligger i Uppsala men det är också möjligt att genomföra delar eller hela praktiken på distans. Vi har dagliga avstämningar såväl som veckomöten och andra regelbundna möten digitalt.

Om du har frågor kan du ringa 018-66 19 55 eller maila adu@sensus.se

Vi vill ha din ansökan senast den 29 april. Urval och intervjuer sker digitalt första och andra veckan i maj och erbjudande om praktikplats meddelas senast 13 maj. Praktiken startar vecka 35 eller efter överenskommelse.

Såhär ansöker du:

Besvara frågorna nedan på max en sida/A4 totalt:

 1. Beskriv varför du vill göra praktik på en antidiskrimineringsbyrå, vad du skulle vilja fokusera på under praktiken, och hur det passar ihop med dina studier.
 2. Vad innebär antidiskriminering och arbete med mänskliga rättigheter för dig? Beskriv gärna ett exempel på arbete inom dessa frågor som du har varit med om eller något som du brinner för.

Skicka bara svar på frågorna (max en sida totalt) i ett dokument som du bifogar i ett mail. Skriv inga personuppgifter, namn eller liknande, i dokumentet. I mailet skriver du vilken utbildning du går eller på vilket sätt du har praktik och hur lång din praktik är, samt anger dina kontaktuppgifter. Bifoga även CV i ett separat dokument, men i samma mail. I mailets ämnesrad/subject skriver du: ”Ansökan praktik ADU”.

Mailet med svaren på frågorna och CV skickas till adu@sensus.se senast den 29 april.

Välkommen med din ansökan!