Podd

ADU presenterar stolt
Antidiskrimineringspodden!

I Antidiskrimineringspodden pratar vi om vad diskriminering är, hur diskriminering kan förebyggas och vad en antidiskrimineringsbyrå gör. Vi pratar också om normer och makt, och hur det hänger ihop med diskriminering och orättvisor i samhället. Nya avsnitt läggs upp vartefter så håll utkik i våra sociala medier för nästa avsnitt!

Avsnitt 3 – Vad händer när du vänder dig till en Antidiskrimineringsbyrå?

I det tredje avsnittet av Antidiskrimineringspodden pratar vi om vad som händer när du vänder dig till en antidiskrimineringsbryå. Några frågor vi samtalar om är: Hur tar jag kontakt med en antidiskrimineringsbyrå? Vem kan vända sig till en antidiskrimineringsbyrå? Vilka är målgrupperna? Hur kan ett första möte eller kontakttillfälle se ut? Vad krävs av en privatperson som hör av sig till en antidiskrimineringsbyrå, hur mycket information behöver en ange om sitt fall/det en utsatts för?

I avsnitt två medverkar utbildningsansvarige Andie Stendin och Maria Refai, jurist på Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr.

Lyssna nedan via spotify eller läs den transkriberade versionen här!

Avsnitt 2 – Vad är diskriminering?

I det andra avsnittet av Antidiskrimineringspodden reder vi ut vad lagen säger om diskriminering. Vi använder begreppen grunden, platsen och makten för att förklara vad som krävs för att en händelse ska anses vara diskriminering enligt lag. Inte minst diskuterar vi också “luckor” i lagen – vad finns det för exempel på upplevelser av diskriminering eller orättvis behandling som faller utanför lagens definitioner?

I avsnitt två medverkar utbildningsansvarige Andie Stendin (som hette Anna när det här spelades in) och vår verksamhetsledare Olivia Novotny Bill.

Lyssna nedan via spotify, via soundcloud eller läs den transkriberade versionen här!

Foto på Hanin Shakrah

Avsnitt 1 – URPREMIÄR!

I det allra första avsnittet pratar vi om vad en antidiskrimineringsbyrå egentligen är för något. Vad gör vi som jobbar på en antidiskrimineringsbyrå och vem kan vända sig till oss? Vi påbörjar också ett samtal om vad diskriminering är, hur vi kan förebygga och motverka diskriminering och ge stöd och rådgivning när diskriminering och orättvisa har hänt.

Medverkar gör ADUs utbildningsansvarige Andie Stendin (som hette Anna när det här spelades in) och jurist Hanin Shakrah som slutar på ADU samma dag som det här avsnittet släpps.

Lyssna nedan via spotify, via soundcloud eller läs den transkriberade versionen här!